Kořeněná květáková polévka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Cibuli nasekejte nahrubo, květák rozdělte na menší růžičky. V hrnci rozpalte máslo a cibuli s květákem orestujte. Poté přidejte koření, promíchejte se zeleninou a zalijte vývarem.

2. Vařte asi 40 minut, dokud není květák měkký. Pak polévku rozmixujte dohladka. Podávejte s opečeným chlebem.

Poznámka k receptu

  • Indické koření dělá z obyčejného květákového krému něco nevšedního. Kurkuma má silné antioxidační účinky, pomáhá dobrému trávení, a navíc polévce dodá nádhernou barvu.
  • Květák má v indické kuchyni nezastupitelné místo. Díky jeho jemné chuti ho můžete kombinovat s oblíbeným kořením - kurkumu tak můžete nahradit kari nebo garam masalou.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...