HRÁŠKOVÁ POLÉVKA S CITRONOVOU CRÈME FRAÎCHE

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. V hrnci rozpalte máslo a cibuli a česnek na něm orestujte. Vsypte hrášek, zalijte vývarem, osolte, opepřete a vařte, dokud hrášek nezměkne. Je to jen chvilka, asi 5 minut.

2. Než se polévka dovaří, ostrouhejte z biocitronu kůru a vmíchejte ji do crème fraîche nebo tučné zakysané smetany. Podle chuti dolaďte citronovou šťávou. Jakmile je polévka hotová, rozmixujte ji dohladka.

3. Každou porci podávejte na talíři s kopečkem ochucené crème fraîche, ozdobit můžete podle chuti také nasekaným cukrovým hráškem.

Poznámka k receptu

Výraznou, přitom nevtíravou chuť hráškové polévky ovlivníte přidáním krutonů, opečené slaniny, čerstvé jarní cibulky nebo bylinkami. Nás zaujala svěží varianta s ochucenou crème fraîche. K hrášku prostě sedí.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...