Hrášková krémová polévka

Seznam surovin

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Hrášek přebereme, nasypeme do hrnce, zalijeme ho 1,5 l vody a uvaříme doměkka. Máme-li sušený hrách, propláchneme ho, zalijeme stejným množstvím vody, necháme do druhého dne nabobtnat a pak uvaříme ve stejné vodě doměkka.

Měkký uvařený hrášek i s vodou, ve které se vařil, buď prolisujeme, nebo ještě lépe rozmixujeme ponorným mixérem na hladký krém (několik hrášků si můžeme nechat stranou a přidat je až do hotové polévky). Vzniklý krém osolíme.

Vaječné žloutky dobře rozkvedláme ve smetaně a tuto směs nalijeme do připraveného horkého hráškového krému. Dobře promícháme a polévku již jen krátce prohřejeme.

Housky nakrájíme na kostičky nebo na nudličky. Vložíme je do pánve s rozehřátým olejem a za stálého míchání je opatrně, aby se nepřipálily, opečeme ze všech stran dozlatova.

Klobásky na povrchu nařežeme do šachovnice a opečeme je v pánvi na troše oleje ze všech stran dokřupava. Teplou polévku rozdělíme do talířů, posypeme osmaženou houskou, případně i hráškem, který jsme si nechali stranou, doplníme opečenými klobáskami a ihned podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...