Bramborová polévka s hráškem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Brambory oloupejte, nakrájejte na plátky a propláchněte studenou vodou. Dejte je do hrnce, osolte a zalijte horkým vývarem (nebo vodou).

2. Přidejte hrášek, přiveďte k varu a pomalu nechte probublávat 15 minut.

3. Na pánvi rozehřejte máslo a dozlatova na něm osmahněte oloupanou cibuli nakrájenou na osminky.

4. Hotovou polévku rozmixujte, přidejte většinu osmažené cibule a ještě pomalu vařte asi 5 minut. Okořeňte namletým muškátovým květem. Jednotlivé porce posypte zbylou cibulkou a pažitkou.

5. Toastové chleby nakrájejte na hranolky o velikosti asi 1,5 x 1,5 cm, nasucho je opečte a podávejte s polévkou

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...