BRAMBORAČKA II

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Kroupy uvařte v osolené vodě doměkka, houby namočte do studené vody. Cibuli nakrájejte na klínky, mrkev a petržel na kolečka, celer na kostičky, brambory na kousky. V hrnci rozpalte máslo s olejem a orestujte kořenovou zeleninu. Když začne zlátnout, přidejte cibuli a opékejte, dokud i ona nezezlátne. Polévce to dodá pěknou barvu i chuť.

2. Obsah hrnce zaprašte moukou, krátce opečte a zalijte vývarem. Přidejte brambory a namočené houby (můžete přilít i trochu vody, v níž se máčely), osolte, opepřete, přidejte sušenou majoránku a vařte, dokud brambory nezměknou. Na posledních 5 minut prolisujte česnek a přidejte scezené kroupy. Polévku podávejte ozdobenou čerstvou majoránkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...