Knedlíčky se sušenými houbami

Seznam surovin

Na knedlíčky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Houby zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Lilek rozkrojíme podélně na poloviny, potřeme je lehce olejem, osolíme a upečeme při 180°C doměkka. Mezitím v menším hrnci na zbylém oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme plátky česneku, zasypeme moukou a krátce orestujeme. Přilijeme studený vývar, dobře rozmícháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme větvičku rozmarýnu a polévku necháme zvolna vařit.

V míse smícháme slité a nakrájené houby (nálev z hub přilijeme do polévky), nakrájené pečivo, mléko rozmíchané s vejcem a máslem (lučinou), lístky tymiánu a mouku, osolíme promícháme a těsto necháme odpočinout. Z upečeného lilku lžící vydlabeme měkkou dužninu, vmícháme ji do polévky a vše rozmixujeme ponorným mixérem na krém, do kterého vmícháme smetanu, osolíme ho, opepříme a necháme zvolna vařit.

Z těsta vytvarujeme vlhkými dlaněmi knedlíčky, vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme asi 7 minut. Polévku rozdělíme do talířů, přidáme knedlíčky a každou porci doplníme půlkou lžičky pesta.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...