Hrachová polévka snert

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Propláchnutý hrách namočíme přes noc do studené vody. Pak ho scedíme, zalijeme 2,5 litru čisté vody, přidáme vepřovou nožičku, slaninu nakrájenou na malé kostičky a uzenky nakrájené na větší kousky a pomalu vaříme 90 minut.

Přidáme oloupané brambory nakrájené na kostky a vaříme dalších 30 minut. Pak zhrnce vyjmeme hrách a brambory a přes síto je propasírujeme do mísy.

Řapíky celeru oloupeme, karotku očistíme a obojí nakrájíme na menší kousky. Pórek očistíme a nakrájíme na půlkolečka, celer oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Zeleninu přidáme do zbylého vývaru vhrnci a povaříme 30 minut, dokud není měkká.

Z vývaru vyjmeme vepřovou nožičku, odstraníme zní kosti a maso nakrájíme na menší kousky, které vrátíme zpět do polévky. Přidáme propasírovaný hrách sbrambory, společně ještě krátce povaříme a nakonec polévku podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...