Gazpacho jak má být

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Všechnu zeleninu a chléb nakrájejte nadrobno a promíchejte s kořením, octem a olejem (100 ml). Překryjte fólií a nechte marinovat v lednici alespoň 2 hodiny, nejlépe přes noc.

Poté vše vložte do mixéru a spolu se zbylým olejem, žloutkem a smetanou dobře promixujte. Hotovou polévku propasírujte přes cedník a dejte vychladit.

Mezitím si na pánvi na oleji opečte krevety, asi 2 minuty z každé strany, a ozdobte jimi gazpacho na talíři.

Poznámka k receptu

Nenechte se odradit množstvím ingrediencí, všechny jsou běžně dostupné a za dokonalé gazpacho určitě stojí. Krevety povýší tuto tradiční španělskou polévku na slavnostní jídlo, ale stejně dobře ji můžete ozdobit i plátky avokáda.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...