Falešná želví polévka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do hrnce dejte maso, kost, nasucho opečenou cibuli, česnek a pepř. Vše zalijte asi 1,2 l studené vody, uveďte do varu, osolte a velmi zvolna vařte 1 hodinu. Vyndejte telecí maso, přidejte očištěnou zeleninu a vařte další hodinu. Vývar přeceďte přes husté síto (nebo cedník vyložený plátýnkem).

Z másla a hladké mouky připravte světlou jíšku, zalijte ji 800 ml vývaru, promíchejte a uveďte do varu. Do gázy zabalte snítky bylinek a bobkový list, vložte do polévky, podle chuti osolte, opepřete a při mírné teplotě povařte asi 15 minut.

Potom přidejte drobně nakrájené vařené telecí maso a prohřejte. Ve smetaně rozkvedlejte žloutek, nalijte do polévky, prohřejte, ale už nevařte. Podávejte s opečeným toastovým chlebem nebo bagetou.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...