Čočková bramboračka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory, mrkev, petržel a celer oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Pórek dobře očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.

V hrnci rozpustíme máslo a orestujeme na něm nejprve kolečka pórku. Pak postupně přidáme ostatní nakrájenou zeleninu, majoránku a trochu kmínu, osolíme a za stálého míchání asi 2 minuty restujeme. Přilijeme 4 hrnky vody, do polévky přidáme nabotnalou čočku a zvolna vaříme asi 20 minut.

Hotovou polévku podle potřeby dochutíme solí nebo kořením, rozdělíme na talíře a každou porci posypeme nasekanou petrželkou.

Poznámka k receptu

Máte-li rádi houby, poduste je na troše másla, osolte, případně jinak dochuťte a přidejte do hotové polévky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...