Boršč

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Hovězí maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou a pomalu ho uvaříme doměkka. Vývar scedíme do jiného hrnce a přivedeme k varu. Řepu oloupeme (je dobré použít rukavice, protože syrová řepa hodně barví), nastrouháme na hrubém struhadle, nasypeme do síta a 4 - 5x ji propláchneme ve studené vodě. Přidáme ji spolu s bobkovým listem do vařícího se vývaru a pomalu vaříme asi 20 minut (uvařená řepa musí být téměř bez barvy).

Mezitím na pánvi rozehřejeme trochu oleje a zpěníme na něm oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mrkev nastrouhanou na hrubém struhadle a restujeme 5 minut. Pak přidáme protlak
s trochou vody a podusíme 10 minut. Zelí nakrájíme na nudličky a oloupané brambory na větší
kousky. Papriku očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Nakrájenou zeleninu přidáme do polévky k řepě, pak přidáme vařené hovězí maso nakrájené na kostičky a podušenou mrkev s cibulí a protlakem a vše společně povaříme ještě 10 minut.

Nakonec polévku dochutíme solí, přidáme do ní nasekanou petrželku a odstavíme ji.

Poznámka k receptu

Boršč podávejte ozdobený kopečkem zakysané smetany.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...