Žlutý meloun s levandulovým sirupem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Meloun rozkrojíme na půlky, odstraníme z něj zrníčka, oloupeme ho a dužninu nakrájíme na velmi tenká kolečka, která naskládáme do čtyř hlubokých talířů. Do kastrůlku nasypeme obyčejný cukr, zalijeme ho trochou vody (asi půl hrnku), přidáme otrhané lístky z několika stonků levandule (zbytek si necháme na ozdobení) a vše svaříme na hustý sirup.

Plátky toastového chleba nakrájíme na kostičky, rozložíme je na plech a prohřejeme ve vyhřáté troubě (nebo je ohřejeme na teflonové pánvi, ale neopékáme). Nasypeme je do misky se skořicovým cukrem a ze všech stran je v cukru obalíme.

Sladké krutony nasypeme na meloun na talířích, každou porci přelijeme připraveným levandulovým sirupem a ozdobíme stonkem levandule.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...