Vinné hrušky v čokoládě

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Hrušky omyjeme a nakrájíme je podélně na plátky silné asi 1 cm. Vložíme je do širšího kastrůlku a zalijeme vínem rozmíchaným s oběma cukry a rumem. Kastrůlek zakryjeme dobře těsnící pokličkou, hrušky s nálevem přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 5 minut. Pak je odstavíme z ohně a po vychladnutí je uložíme v chladničce a necháme nejlépe přes noc marinovat.

Čokoládu rozlámeme na kousky a rozputíme v horké vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.

Marinované hrušky osušíme, každý plátek opatrně namočíme v rozehřáté čokoládě a necháme krátce zatuhnout.

Plátky hrušek rozdělíme na dezertní talířky a podáváme je posypané hoblinkami bílé čokolády.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...