Smažené jahody v těstíčku

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kovové misce smícháme podmáslí s vínem a žloutkem, zašleháme mouku a škrobovou moučku, vyšleháme hladké těstíčko a misku postavíme do vody s ledem. Z bílku a špetky soli ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do připraveného těstíčka.

Jahody očistíme a čtyři oddělíme stranou. Zbylých 16 jahod napíchneme každou zvlášť na špejli, namočíme ji celou do připraveného těstíčka, vložíme do dostatečné vrstvy rozpáleného oleje a usmažíme dozlatova. Usmažené jahody necháme odkapat na savé papírové utěrce a uložíme v teple.

Zbylé čtyři jahody nakrájíme na plátky, prosypeme je moučkovým cukrem a rozdělíme na talířky. Přidáme smažené jahody, pocukrujeme, doplníme zmrzlinou a ihned podáváme.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...