Ovocný coulis

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Ovoce dáme do kastrolu s velkým dnem a za stálého míchání zahříváme. Když směs přejde varem, propasírujeme přes žíněný cedník.

Dřeň vrátím zpátky do kastrolu a znovu přivedeme do varu. Pak přisypeme cukr a prudce provaříme 5 minut.

Přidáme konzervační prostředek a horké plníme do skleniček, které okamžitě uzavřeme.

Poznámka k receptu

Hodí se převaha jahod a malin, může být menší část černého nebo červeného rybízu. Množství cukru volíme podle zralosti plodů. Hodně zralé plody obsahují minimum pektinů, a proto můžeme přidat i část želírovacícho cukru. Podáváme například s piškotovými moučníky, vanilkovou zmrzlinou, čokoládovou pěnou.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...