Ovoce zapečené v pivu

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na sporák dáme hrnec s vodou a vodu přivedeme skoro k varu, ale nesmí se vařit. Do nerezové nebo žáruvzdorné skleněné mísy dáme žloutky, pivo, vanilkové cukry, lžíci hnědého cukru a strouhanou kůru a šťávu z pomeranče. Mísu dáme na hrnec s horkou vodou a metličkou šleháme tak dlouho, až se utvoří hustý krém.

Na talíře rozdělíme rozmražené ovoce, zalijeme krémem a povrch posypeme hnědým cukrem. Rozpálíme gril a talíř dáme těsně pod něj. Gratinujeme několik vteřin, až cukr lehce zkaramelizuje.

Ihned podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...