Malinová šťáva

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Maliny pečlivě přebereme, zbavíme nečistot a nasypeme je do porcelánové nebo keramické mísy. Přidáme kyselinu citronovou (nebo vymačkanou a přecezenou citronovou šťávu) a vše rozmačkáme na kaši. Zalijeme ji vodou a takto necháme několik hodin odpočinout. Pak směs nalijeme do hrnce, přivedeme za občasného zamíchání k varu a necháme prochladnout.

Mírně vlažnou šťávu přelijeme přes čisté plátno do čistého hrnce, vmícháme do ní cukr, přivedeme k varu a asi 2 minuty povaříme, dokud se cukr nerozpustí. Během vaření sbíráme pěnu, která se tvoří na povrchu.

Ještě horkou šťávu nalijeme do dokonale čistých vymytých lahví, zazátkujeme je, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout (aby lahve nespadly, můžeme je nechat vychladnout ve kbelíku vyloženém utěrkou).

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...