Jahodový pohár

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Skleničkou, do které budeš dělat pohár, vykrájej z korpusu kolečka. Odkrojky dej do misky a rozdrob na co nejmenší drobečky. Jahody dobře omyj (nechceš přece, aby ti v dezertu křupala mezi zoubky hlína), dvě třetiny rozmačkej v hlubokém talíři nebo v misce vidličkou, třetinu těch nejhezčích si nech stranou. Budou se ti hodit za chvíli na ozdobení pohárů.

2. Do nerezového hrnce vlij většinu mléka a dej ho na mírný oheň. Zbylé mléko vlij do hrnku, nasyp do něj pudinkový prášek a cukr a důkladně vše rozmíchej. Až mléko v hrnci začne vřít, vlij do něj v hrnku rozmíchaný a oslazený pudinkový prášek. Stále míchej, až do doby, než pudink zhoustne (neboj, netrvá to dlouho, maximálně 5 minut). Hrnec sundej ze sporáku (vezmi si chňapky, ať se nespálíš), postav ho na prkénko a pudink nech vychladnout. Občas ho promíchej, aby se na něm nevytvořil škraloup.

3. Až bude pudink studený, přichází ta nejhezší část celé práce – vrstvení. Na dno skleničky dej kolečko piškotu, pak vrstvu rozmačkaných jahod a pudinku. Pak to ještě jednou zopakuj. Horní vrstvu pudinku posyp piškotovými drobky a ozdob překrojenými jahodami, případně lístečkem a květem jahodníku. Nádherný jahodový pohár (který ještě můžeš ozdobit i šlehačkou) je na světě!

Poznámka k receptu

Jahody jsou dobrůtka i samotné a já je mám moc ráda. Když jsme se ale s bráchou chtěli blýsknout před kamarády, udělali jsme z nich tenhle pohár.“ Johanka

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...