Jahodová zavařenina se zeleným pepřem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Jahody omyjeme, necháme dobře odkapat, očistíme je a po částech rozmixujeme. Nalijeme je do kastrolu, přisypeme cukr (můžeme přidat i trochu citronové šťávy), promícháme, přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme do zhoustnutí. Pak snížíme teplotu a za stálého míchání dále vaříme, dokud není zavařenina ak hustá, že drží na vařečce a nestéká. Na závěr vmícháme nakládaný zelený pepř a povaříme ještě 5 minut.

Hotovou zavařeninu naplníme do čistých sklenic, uzavřeme je a otočíme na 5 minut dnem vzhůru. Pak sklenice opět otočíme dnem dolů a zavařeninu necháme vychladnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde