Pampeliškový sirup či med

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Květy propláchněte studenou vodou, pak je zalijte litrem a půl vroucí vody a nechte v chladu a temnu odležet do druhého dne.

Pak přelijete do nerezové nádoby, přidáte cukr, vymačkanou šťávu z citronů a nechte (pokud chcete sirup tak 20 minut, pokud med, tak o hodinu déle) vařit.

Ještě vroucí směs nalijte do čtvrtlitrových skleněných lahviček (například od Kubíka) a pečlivě uzavřete víčkem.

Poznámka k receptu

Aby se med nezkazil, podrobte jej preventivně 20 minutové sterilaci. Případně můžete zkusit na povrch medu nakapat trochu echinaceové tinktury (koupíte v lékárně). Alkohol se vypaří, ale zároveň zlikviduje i možné mikroorganizmy, které by mohly medu uškodit.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Podobné recepty