Melounovo-okurková limonáda

Seznam surovin

Na limonádu:

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do kastrolu nalijeme med, přidáme 4 hrnky vody a bazalku a přivedeme k varu. Kastrol odstavíme z ohně, nálev necháme vychladnout a odstraníme z něj bazalku.

Melounovou dužninu zbavíme pecek a nakrájíme ji na větší kousky. Okurky oloupeme a také nakrájíme na kousky. Obojí pak po částech rozmixujeme a propasírujeme přes jemné síto tak, abychom získali co nejvíce tekutiny.

Připravený melounovo-okurkový džus nalijeme do džbánku nebo karafy, přidáme vychladlý medový nálev a limetkovou šťávu, promícháme a necháme alespoň 30 minut nebo ještě lépe přes noc vychladit.

Před podáváním limonádu dobře promícháme, rozlijeme do sklenic s ledem, koskami melounu a okurky a každou sklenici ozdobíme lístky bazalky.

Poznámka k receptu

1 hrnek = 250 ml

Změňte limonádu na koktejl! Pokud byste si chtěli připravit alkoholickou verzi, rozlijte limonádu do 6 vysokých sklenek a do každé přidejte 60 ml Aperolu.

Na přípravu se vyplatí použít bezpeckatý meloun, abyste z dužniny nemuseli dlouze vybírat pecičky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...