Jahodový sirup

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Jahody omyjeme, necháme dobře odkapat, očistíme je a po částech rozmixujeme. Přidáme kyselinu citronovou a vodu, promícháme a směs nalijeme do skleněné nebo nerezové nádoby. Zakryjeme ji čistým plátnem, převážeme a necháme dva dny stát v chladu.

Pak jahodovou šťávu přecedíme přes hustý cedník, odměříme množství šťávy a nalijeme ji do kastrolu. Přidáme odpovídající množství cukru, promícháme a zahřejeme k bodu varu (nevaříme). Jakmile se cukr rozpustí, přelijeme sirup do čistých lahví, uzavřeme je a sirup necháme vychladnout.

Poznámka k receptu

Nechte sirup zmrazit ve tvořítku na led a ledové kostky pak přidejte do limonády nebo minerálky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde