Jahodový sekt

Seznam surovin

  • sekt 1 lahev (suchý)
  • jahody 250 gramů (očištěné)
  • cukr 60 gramů
Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Jahody očistíme, nakrájíme na kousky a vložíme do kastrůlku. Přisypeme cukr, promícháme a na mírném ohni jahody s cukrem podusíme doměkka. Směs propasírujeme přes jemné síto a jahodový protlak necháme dobře vychladit.

Pak protlak rozdělíme do sklenek na sekt (flétny), opatrně přilijeme dobře vychlazený sekt a podáváme jako slavnostní a osvěžující přípitek.

Poznámka k receptu

Sekt by měl mít teplotu 6 - 9°C. Nalévejte ho do nakloněných sklenic, aby tolik nepěnil.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...