Domácí vaječný koňak

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do rendlíku vlijte smetanu. vanilkový lusk podélně rozřízněte, tupou stranou nože vyškrábněte semínka a přidejte je spolu s prázdným luskem ke smetaně. přiveďte k varu, stáhněte z plotny a nechte alespoň 1 hodinu odležet.

2. Žloutky vyšlehejte s cukrem do světlé, nadýchané pěny a přilijte přecezenou zchladlou smetanu. Zašlehejte ji do směsi a vmíchejte rum. Koňak vlijte do čisté, vypařené lahve a nechte alespoň měsíc v chladu odležet.

Poznámka k receptu

Tenhle recept jsme objevili na našem oblíbeném blogu www.mlsnakockablog.cz. Je výjimečný tím, že bloggerka Pavlína v něm místo salka a tuzemáku používá smetanu a třtinový rum. Lepší vaječňák jste ještě neochutnali!

asi 1 litr

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...