Zvěřina s brusinkovo-meruňkovou omáčkou

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

S přípravou začneme dva dny předem. Srnčí hřbet očistíme, svážeme provázkem do válečku a potřeme směsí oleje a koření na zvěřinu. Vložíme ho do vhodné nádoby, zakryjeme a uložíme 1 den v chladu.

Odleželé maso osolíme, necháme ho ještě hodinu odstát při pokojové teplotě a pak ho ze všech stran zprudka opečeme dozlatova na troše oleje. Hřbet přeložíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 100 °C a pečeme 30 minut. Hotový hřbet vyjmeme a necháme do druhého dne vychladnout.

Kompotované brusinky prolisujeme společně s meruňkovou zavařeninou přes síto do misky. Přidáme víno, pomerančovou a citronovou šťávu, cukr, sůl, citronovou kůru, worcester a pepř, dobře promícháme a omáčku necháme vychladit.

Před podáváním studené maso nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky a podáváme je s ovocnou omáčkou a pečivem.

Poznámka k receptu

Na přípravu zvěřiny použijte nově koupený sáček s kořením. Vůně a chuť koření z již načatého sáčku totiž velmi rychle vyprchá a po měsíci je téměř nepoužitelné.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...