Srnčí kýta s červeným vínem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Odblaněné maso osolte a prošpikujte (nebo obalte) většinou slaniny. Svažte ho kuchyňskou nití do tvaru pravidelného válečku. Zbylou slaninu pak vyškvařte, přidejte máslo, pokrájenou cibuli
a kořenovou zeleninu, lehce ji osmahněte a položte na ni maso. Opečte ho ze všech
stran, přidejte koření, bylinky, citronovou kůru, vše mírně podlijte a duste doměkka.

2. Maso vyjměte, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou, osmahněte, podlijte vývarem a vínem, provařte aspoň 10 minut a dochuťte citronem a cukrem.

3. K takto připravené srnčí kýtě jsou skvělé například bramborové noky.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...