Plátky z jelení kýty a brambory plněné tyrolským špekem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Jelení kýtu rozdělte na jednotlivé šály, ze kterých krájejte stejně široké plátky. Maso potřete olivovým olejem a proložte nadrhnutím tymiánem. Takto připravené maso můžete nechat odležet, nebo ho mít připravené na další použití. Maso upravujte na rozpáleném grilu nebo steakové pánvi. Je potřeba maso zprudka zatáhnout a potom nechat odpočinout nebo dozrát v troubě cca na 5 minut při 100 °C. Takto upravené a odpočinuté maso podávejte posypané barevným pepřem a mořskou solí.

Brambory uvařte ve slupce, rozkrojte na půlky a vydlabejte. Plňte je tence nakrájeným tyrolským špekem. Servírujte je se zakysanou smetanou, dochucenou bylinkami, solí a bílým pepřem.

Tento recept poskytla firma Bidvest Czech Republic s.r.o.

Poznámka k receptu

Plněné brambory můžete servírovat také bez masa, pouze s grilovanou zeleninou. Zakysanou smetanu v tomto případě ochuťte navíc i česnekem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...