Kančí guláš na víně

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Očištěné maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky a osolíme. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpustíme v kastrolu. Přidáme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Přidáme nakrájené maso a cukr a za stálého míchání ho rychle ze všech stran opečeme. Maso zaprášíme mletou paprikou, přidáme bobkový list, nové koření, kmín, pepř, ocet a rajčatový protlak a za stálého podlévání vodou a průběžného míchání dusíme, až je maso poloměkké.

Pak necháme vyvařit všechnu tekutinu a zbylý výpek s tukem zaprášíme moukou a za stálého míchání ji krátce osmahneme. Přidáme marmeládu, přilijeme víno, případně i trochu vývaru, rozmícháme a dále vaříme asi 20 minut, dokud není maso měkké a omáčka přiměřeně hustá.

Guláš podáváme s čerstvým chlebem, případně s karlovarským knedlíkem. A můžeme ho ještě ozdobit lehce opečenými půlkami naťových cibulek.

Hodnocení: 4,2/5

Hodnotilo: 5

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...