Grilovaný jelení hřbet s houbovým ragú a mrkvovou pěnou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Jelení hřbet je třeba zbavit tenké blány na povrchu. Takto očištěný hřbet naporcujeme, potřeme olivovým olejem a proložíme othanými lístky tymiánu. Maso necháme odležet a zabalíme do potravinářské fólie a vytvarujeme do válečku. Odležený hřbet opečeme na grilu nebo steakové pánvi a to po všech stranách na požadovanou propečenost. Maso je třeba nechat před servírováním odpočinout a poté teprve krájet.

Houbové ragú: Na 20 g másla orestujeme cibuli, přidáme plátky česneku a směs hub. Osolíme a opepříme, před koncem tepelné úpravy přidáme nasekanou petržel a chilli papričky. Servírujeme dochucené rozmarýnem a šťávou z citronů.

Mrkvová pěna: Karotku nakrájíme na kousky a v osolené vroucí vodě uvaříme do měkka cca 20 min. Na zbylém másle zpěníme šalotku. Poté vsypeme do mixovací nádoby, přidáme uvařenou karotku, smetanu, sůl, kousek másla a vše rozmixujeme do hladka.

Tento recept poskytla firma Bidvest Czech Republic s.r.o. Bidvest Czech Republic s.r.o.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...