Zabijačkový guláš se škvarkovými plackami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Na rozehřátém sádle vyškvařte slaninu i cibuli. V tomto základu ze všech stran zprudka opečte maso nakrájené na kostky. Osolte ho, opepřete, okořeňte paprikou a majoránkou a přidejte prolisovaný česnek. Podlijte vodou (nebo vývarem) a zakryté duste, až bude maso poloměkké.

2. Nyní přidejte játra, také pokrájená na kostky, guláš zahustěte rozdrobeným chlebem, podle potřeby ještě podlijte a dál duste, až bude maso i játra měkké. Dochuťte a podávejte s pečivem, houskovým nebo chlupatým knedlíkem či (nejlépe) se škvarkovými plackami.

Recept na Škvarkové placky najdete zde

Poznámka k receptu

Sytá specialita připravovaná z toho nejlepšího, co přináší domácí zabijačka.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...