Pečená játra s cibulí a vejcem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje. Přidáme oloupané cibule nakrájené na plátky, osolíme, opepříme a opékáme, dokud cibule nezhnědne.

Cibuli přeložíme na talíř, do pánve přidáme zbylou lžíci oleje, vložíme do ní játra, osolíme je, opepříme a rychle je opečeme z obou stran (asi 2 minuty). Vyjmeme je, promícháme s cibulí a uložíme v teple.

Do horké pánve s výpekem nalijeme víno, přivedeme ho k varu a povaříme asi minutu. Přilijeme všechen výpek, který ještě vytekl z jater a cibule a promícháme.

Játra s cibulí rozdělíme na talíře, přelijeme je omáčkou z pánve, navrch dáme oloupané a nakrájené vejce a posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme s pečivem.

Poznámka k receptu

Nemějte strach játra osolit, když jsou ještě syrová. Při takto rychlé úpravě to nevadí a neměla by ztvrdnout.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...