
Zeleninu a nakrájíme na kusy asi 4x4cm. Zalijeme vodou přidáme nakrájený česnek, koření, sójovou omáčku, masox, sůl a cukr. Přivedeme k varu, vložíme žebra a vaříme je asi 2 hodiny do skoroměkka. Uvařené maso necháme ve vývaru zchladnout a odležet do druhého dne.
Připravíme omáčku: na pánvi necháme zkaramelizovat cukr do světlehněda, zalijeme jej pivem, přidáme koření a vaříme, než se tekutina odvaří a omáčka trochu zhoustne. Omáčku dochutíme podle vlastní chuti, a pokud je moc hustá, můžeme ji zředit i vývarem z žeber.
Žebra vyndáme, necháme je odkapat a grilujeme dozlatova ze všech stran na středně rozehřátém grilu celkem asi 20 minut. Na závěr žebra potřeme omáčkou. Podáváme je s měkkým chlebem a zeleninovými saláty.
Načítám komentáře...