Segedínský guláš podle babičky Hanky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a vložíme na ni osolené a opepřené kostky masa. Mícháme a opékáme, až kostky pustí šťávu. Vsypeme 1 polévkovou lžíci papriky a asi 2 minuty mícháme. Přidáme vymačkané zelí a směs zalijeme vodou, aby byla celá ponořená. Dusíme doměkka alespoň 45 minut.

Ke změklému masu přilijeme 1/4 l vody a smetanu, v níž jsme rozkvedlali dvě až tři lžíce hladké mouky. Za neustálého promíchávání, po dobu cca pěti až deseti minut, přivedeme k varu.

Poznámka k receptu

K segedínskému guláši nemusíte jako přílohu servírovat pouze houskové knedlíky, ale také vařené brambory, nebo dobré pečivo.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...