Plněný bůček

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Očištěné houby nakrájíme na plátky a lehce je podusíme na másle spolu s plátky česneku. Směs osolíme a necháme zchladnout. Housky nakrájíme na kostky, pokapeme je mlékem, přidáme vychladlé houby, vejce, na kostičky nakrájenou slaninu, petrželku a játra, která jsme nejdříve utřeli vidličkou. Směs promícháme a podle chuti osolíme.

Vykostěný bůček nařízneme ostrým nožem tak, abychom v něm vytvořili kapsu a zevnitř ji osolíme. Kapsu naplníme do tří čtvrtin připravenou směsí a otvor zašijeme nebo spíchneme kovovým špízem. Maso osolíme, okmínujeme, přeložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody, obložíme nakrájenou cibulí a zakryjeme poklicí nebo alobalem. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut. Pak snížíme teplotu na 160 °C, maso odkryjeme, pokud je s kůží, tak ji nařežeme na kostičky, a za občasného přelévání šťávou dopečeme doměkka a dozlatova.

Hotový bůček nakrájíme na plátky a podáváme buď teplý se špenátem a vařenými bramborami nebo studený se zeleninovým salátem či nakládanou zeleninou.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...