Bůčková rolka se zelím

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Očištěný a omytý bůček zbavený kůže rozkrojíme na plát, potřeme ho hořčicí, osolíme a opepříme. Zelí scedíme, důkladně vymačkáme a rozložíme ho na plát masa. Klobásu podélně rozkrojíme, rozložíme ji na delší stranu masového plátu a plát stočíme i s náplní do rolády, kterou pevně ovážeme kuchyňským provázkem.

Cibuli oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a zesklovatíme je na rozehřátém sádle s olejem. Přidáme masovou rolku, opečeme ji ze všech stran, podlijeme troškou horkého vývaru a pod pokličkou dusíme 45 minut. Pak rolku i se šťávou přeložíme do pekáčku, přidáme česnek utřený se solí a pečeme za občasného otáčení a podlévání i přelévání vývarem asi 40 minut v troubě vyhřáté na 200°C.

Měkkou rolku vyjmeme z pekáčku, ke šťávě v pekáčku přilijeme mouku rozmíchanou v troše studené vody a 8 minut zvolna povaříme. Rolku zbavíme provázku, nakrájíme ji na plátky, přelijeme scezenou šťávou z pekáčku a podáváme.

Poznámka k receptu

Jako přílohu připravte bramborovou kaši nebo šťouchané brambory.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...