Vepřové plátky s mrkvovým pyré

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Mrkve očistěte a nakrájejte na kolečka. Nasekejte nadrobno 1 cibuli a zbylé 2 cibule nakrájejte na nudličky.

2. V hrnci rozehřejte 1 lžíci másla a nechte v něm zesklovatět nadrobno nasekanou cibuli. Přisypte mrkev a 3 minuty restujte.

3. Zalijte vývarem a vařte asi 20 minut, dokud není mrkev úplně měkká.

4. Oloupané brambory nakrájejte na čtvrtky a vařte v osolené vodě 15 minut.

5. Na pánvi rozehřejte zbylou lžíci másla a dozlatova na něm orestujte na nudličky nakrájenou cibuli. Poté pánev odstavte.

6. Když je mrkev uvařená, rozmixujte ji tyčovým mixérem dohladka a vymačkejte k ní pomerančovou šťávu. Osolte a opepřete a nechte ještě zlehka probublávat.

7. Po uvaření brambory v hrnci rozmačkejte, přidejte orestovanou cibuli a promíchejte.

8. Maso z každé strany osolte a opepřete a na rozpáleném oleji osmahněte z obou stran, asi 5 minut.

9. Na talíř servírujte maso s bramborami, v doprovodu mrkvového pyré. Můžete je ozdobit mrkví a zelenými výhonky.

Poznámka k receptu

Místo brambor s cibulkou podávejte pokrm s bagetkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...