Vepřové na rozmarýnu se zelím

Seznam surovin

Na červené zelí:

Na bílé zelí:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Osolené maso potřeme drceným česnekem, poklademe rozmarýnem, podlijeme ho trochou vody a za průběžného podlévání vodou pečeme zakryté při 170 °C doměkka. Pak ho odkryjeme a dopečeme dozlatova a dokřupava.

Maso vyjmeme, do vypečené šťávy vmícháme trochu vývaru a jíšky, provaříme, dochutíme solí a pepřem a šťávu přecedíme.

Maso nakrájíme a podáváme s knedlíky a zelím a přelité šťávou.

Červené zelí: Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme nastrouhané zelí, šťávu z citronu, bobkový list a hřebíček, osolíme, podlijeme vínem, podle chuti osladíme cukrem a na mírném ohni dusíme doměkka. Pak odstraníme koření, zelí poprášíme moukou, promícháme a ještě asi 5 minut podusíme.

Bílé zelí: Zelí nakrájíme na nudličky, košťál nastrouháme, vše spaříme vařící vodou a necháme odkapat. Drobně nakrájenou cibuli opečeme na sádle, přidáme zelí a kmín, osolíme a za občasného míchání a podlévání horkou vodou dusíme doměkka. Pak zelí zaprášíme moukou, krátce podusíme, dochutíme cukrem a octem a podusíme ještě 5 minut.

Recept na houskové knedlíky najdete zde.
Recept na bramborové knedlíky najdete zde.

Poznámka k receptu

Můžete přidat i karlovarský knedlík se zelenou petrželkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...