Pečené vepřové koleno

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vepřová kolena očistíme (jsou-li na nich ještě tvrdé štětiny, opálíme je a ještě jednou tupou stranou nože očistíme) a kůži na povrchu nařízneme ostrým nožem do mřížky. Kolena vložíme do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou, do které jsme přidali jalovec a bobkový list, a zvolna vaříme asi 30 minut.

Takto předvařená kolena vyjmeme z hrnce, osušíme je, vetřeme do nich sůl a kmín a vložíme je do pekáče. Obložíme je nahrubo nakrájenou cibulí, česnekem nakrájeným na plátky a sádlem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 20 minut. Pak snížíme teplotu na 90 - 100 °C a za občasného podlévání vodou dále pozvolna pečeme nejméně 2 hodiny, dokud není maso měkké a nezíská hezkou barvu. Na závěr opět zvýšíme teplou na 170 °C a kolena dopečeme, aby získala křupavou kůrčičku a zlatavou barvu.

Ke kolenům podáváme různě nakládanou zeleninu, kyselé zelí nebo zelný salát, nastrouhaný křen, hořčici, pečená jablíčka, různě upravené brambory nebo pečivo a samozřejmě dobře vychlazené dobré pivo.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...