Tortilly s pečeným vepřovým masem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Maso očistěte a odblaňte. V misce smíchejte ½ lžičky soli s cukrem, směs vetřete do masa a nechte odležet alespoň hodinu. Odležené maso osušte, v hmoždíři rozdrťte 1 lžíci pepře a část naneste na maso. V pánvi rozpalte řepkový olej a zprudka na něm maso opečte dozlatova. V pánvi vhodné do trouby rozpusťte máslo, prolisujte k němu 3 stroužky česneku, a jakmile začne pěnit, přidejte ocet, tymián a zbytek rozdrceného pepře. Pánev stáhněte z plotny, dejte do ní maso, několikrát ho přelijte ochuceným máslem a pak vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 50 minut a pravidelně přelévejte vypečenou šťávou.

2. Připravte ochucenou majonézu. Do větší misky dejte majonézu, přilijte olivový olej a promíchejte, aby se obě suroviny spojily. V hmoždíři rozdrťte zbývající lžičku pepře, parmazán nastrouhejte najemno, citronovou kůru také najemno. Vše přidejte do misky k majonéze a přilijte šťávu vymačkanou z ostrouhaného citronu. Nakonec do misky prolisujte zbývající stroužek česneku, osolte a důkladně promíchejte. Než se maso upeče, nechte majonézu odležet v lednici.

3. Hotové maso nechte 10 minut odležet, aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř. Mezitím operte a osušte rukolu, rozpalte pánev a nasucho na ní opečte tortilly. Maso nakrájejte na co nejtenčí plátky. Každý si pak podle chuti tortillu namaže ochucenou majonézou, přidá ideální poměr rukoly, masa a zaroluje.

Poznámka k receptu

Až hotové jídlo donesete na stůl, potichu se vraťte do kuchyně a kouskem chleba nebo bagety vytřete šťávu z pekáčku. Pravé comfort food, které léčí všechny šrámy, je tady.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde