VEPŘOVÉ SE SRDCOVKAMI (CARNE DE PORCO À ALENTEJANA)

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 160 °C. Ve velkém hrnci vhodném do trouby rozpalte olej. Maso odblaňte a nakrájejte na menší kostky. Osolte, opepřete a ze všech stran opečte dozlatova. Cibuli, česnek a řapíkatý celer nakrájejte na malé kostky, mrkev na šikmá kolečka. Přendejte maso z hrnce na talíř, přidejte případně trošku oleje a nechte změknout nakrájenou zeleninu, stačí 5 minut. Nakonec do hrnce přidejte protlak, zarestujte ho, vraťte zpět maso a dobře promíchejte.

2. Do hrnce nalijte víno a nechte je vyvařit. Přidejte vývar, tymián, mletý hřebíček a bobkový list. Přikryjte pokličkou, dejte hrnec do trouby a duste do změknutí. Pak hrnec vraťte na plotnu, vyjměte bylinky a už bez pokličky zredukujte tekutinu na polovinu. Srdcovky kartáčkem očistěte pod tekoucí vodou a přidejte je k masu. Přikryjte pokličkou a nechte 5 minut podusit, dokud se neotevřou. Všechny zavřené z hrnce vyberte a vyhoďte. Podávejte s rýží, rozpůlenými olivami, nasekanou petrželkou, koriandrem a klínky citronu

Poznámka k receptu

Kombinace vepřového masa a srdcovek je pro portugalskou kuchyni typická. Jídlo má orientální podtón – portugalská kuchyně je totiž značně ovlivněna blízkou Afrikou. Pokud chcete vyzkoušet zajímavou úpravu mušlí, je tohle přesná trefa.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...