Vepřová pečeně na medu

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Pečeni osolte, opepřete a opečte na rozehřáté pánvi na lžíci oleje ze všech stran. Přendejte maso do pekáčku, podlijte malým šálkem vody a šťávou z 1 pomeranče. Vložte do trouby vyhřáté na 200°C a pečte jen s malým množstvím tekutiny, podle potřeby ji doplňujte. Po 20 minutách stáhněte teplotu na 180°C a zvolna pečte doměkka.

Ke konci pečení přidejte cibulky, pečte ještě tak 15 minut, dokud nejsou měkké, přidejte oloupaná a na osminky nakrájená jablka, přelijte medem a 2 minuty dopečte.

Nakonec zalijte šťávou z druhého pomeranče rozmíchanou se lžičkou škrobové moučky, promíchejte se šťávou a krátce povařte, jen než šťáva zhoustne.

Podávejte s bramborovými knedlíky nebo noky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...