Vepřová panenka ve špenátovém kabátku

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vepřovou panenku odblaníme, osolíme ji a zprudka opečeme ze všech stran v pánvi na rozehřátém oleji. V čisté pánvi rozehřejeme lžíci másla, vložíme do ní dobře omytý špenát zbavený stonků a podusíme ho asi 3 minuty. Pak z něj v sítu vymačkáme přebytečnou tekutinu, osolíme ho a opepříme.

Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát a rozložíme na něj připravený špenát. Na něj položíme opečenou panenku a plát těsta srolujeme jako roládu. Přeneseme ji na plech vyložený papírem na pečení, potřeme na vrchu rozšlehaným vejcem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 20 minut dozlatova.

Mezitím v kastrůlku rozehřejeme zbytek másla, zasypeme ho moukou a za stálého míchání připravíme světlou jíšku, kterou necháme vychladnout. Do zbylého výpeku z panenky nalijeme smetanu a směs přivedeme k varu. vmícháme jíšku, omáčku osolíme, krátce povaříme a nakonec do ní vmícháme petrželku.

Maso i s těstem nakrájíme na porce, upravíme je na talíře a podlijeme teplou omáčkou.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...