Vepřová panenka se švestkami

Seznam surovin

Na omáčku:

Na přílohu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Bílé víno zvolna povaříme s medem a skořicí 15 minut. Přidáme nakrájené švestky, oloupané, na plátky nakrájené jablko a pomerančovou kůru. Podle potřeby přiléváme vývar a zvolna dusíme, dokud se ovoce nerozdusí.

Brambory nakrájíme na větší kousky, osolíme, rozložíme do pekáčku a potřeme olejem. Maso omyjeme, osušíme, zbavíme blanek a lehce obalíme v drceném pepři s koriandrem. Zprudka ho opečeme ze všech stran v druhém pekáčku na olivovém oleji, osolíme, vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme 15 - 20 minut. Současně s masem vložíme do trouby i pekáček s bramborami a opečeme je dozlatova.

Upečené maso vyjmeme z trouby, výpek pečlivě stěrkou setřeme ze stěn do omáčky a maso necháme ještě 5 minut stát (pokud bychom ho ihned naporcovali, vytekla by při krájení většina štávy). Očištěné nakrájené cibulky a ořechy krátce opečeme na zbylém oleji, lehce je osolíme a rozdělíme na talíře. Přidáme ovocnou omáčku, opečené brambory a na závěr na každlý talíř položíme na plátky nakrájenou jednu polovinu pečené panenky.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...