Vepřová panenka se sušeným ovocem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Důkladně propláchněte vodou 300 g sušeného ovoce (švestky, meruňky, brusinky, rozinky, jablka). Dejte ho do misky, zalijte šťávou z citronu a 2 pomerančů, 5 lžícemi koňaku a 5 lžícemi medu a nechte rozležet nejlépe několik hodin.

Propíchněte ostrým dlouhým nožem po délce cca 700 g vepřové panenky (1 velká nebo 2 malé) a prořízněte tak jakýsi tunýlek. Panenky osolte, opepřete (můžete přidat i špetku pálivé papriky nebo harísy) zvenku i uvnitř, naplňte je polovinou ovoce. Konce zajistěte jehlami a panenky ze všech stran opečte na pánvi potřené olejem.

Přendejte je do máslem vytřeného pekáčku, přidejte zbylé ovoce i s nálevem a zvolna pečte cca 30 minut.

Poznámka k receptu

Můžete podávat s různě upravenými bramborami, rýží, knedlíky nebo noky.

Hodnocení: 3,5/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...