Vepřová panenka s fenyklem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vepřovou panenku odblaníme, potřeme ji olejem, osolíme, opepříme a krátce ji opečeme ze všech stran na pánvi s trochou olivového oleje. Přeložíme ji do pekáčku a vložíme na 5 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.

Brambory ve slupce důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky. Fenykly očistíme, vyřízneme z nich košťál a také je nakrájíme na plátky. Na pánev, na které jsme opékali panenku, nalijeme olej, vložíme plátky brambor a pomalu je z obou stran opečeme. Osolíme je, opepříme a dáme stranou. Na pánev přilijeme další olej, přidáme máslo a nakrájený fenykl a pomalu restujeme lehce dozlatova. Přidáme několik lžic vody a rychle podusíme. Nakonec přidáme smetanu, rychle povaříme a ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou s fenyklem a plátky pečených brambor.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...