Vepřová panenka s bylinkovou majonézou

Seznam surovin

Na 4 porce:

Marináda:

Majonéza:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejprve promíchejte všechny přísady na marinádu. Troubu předehřejte na 170 °C.

2. Maso rozkrojte na 2 poloviny a obě pak zprudka nasucho opečte na nepřilnavé pánvi, z každé strany asi 1 minutu.

3. Opečené maso přesuňte na plech vyložený pečicím papírem, potřete ho marinádou a vraťte do trouby ještě asi na 7 minut – uvnitř by mělo zůstalo růžové.

4. Posypte ho hrubou mořskou solí a poté nakrájejte na tenké plátky. Podávejte společně s domácí majonézou. Jako příloha se nejlépe hodí čerstvé pečivo.

5. Majonéza: Ve vyšší nádobě rozmixujte tyčovým mixérem olej, petrželku, okurku, česnek a žloutky. Majonézu dochuťte solí, pepřem, koprem a citronovou kůrou a promíchejte s okurkou.

Poznámka k receptu

Jemné a šťavnaté maso skvěle dochutí aromatická marináda i majonéza.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...