VEPŘOVÁ PANENKA À LA MANIN

Seznam surovin

Omáčka chimichurri:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Smíchejte sůl, pepř, cukr, bobkový list, hořčici, česnek a koriandr, kořenicí směs vmasírujte do masa a nechte marinovat minimálně 2 hodiny při pokojové teplotě nebo 1–3 dny v lednici.

2. Připravte omáčku: otrhejte lístky petrželky a stonky dejte do nádoby vhodné na mixování. Přidejte oregano, koriandr, česnek, hořčici, med, papriku i chilli a olivový olej. Osolte, opepřete a rozmixujte dohladka. Vmíchejte nadrobno nasekanou cibuli a petrželku a promíchejte.

3. Asi hodinu před grilováním vyndejte maso z lednice. Gril nebo pánev rozpalte naplno a panenku prudce opečte v zavřeném grilu ze všech stran asi 2–4 minuty (na pánvi to bude celé trvat ještě o chvíli déle). Maso by na pomačkání mělo být celkem měkké, ale musí i trochu pružit.

4. Nakonec opečenou panenku zabalte do potravinářské fólie a nechte dojít a zchladnout. Nebojte se, že je uvnitř pořád mírně syrová, postupně dojde a udrží si šťavnatost. Nakrájejte ji na plátky a podávejte s omáčkou chimichurri, nakrájenou petrželkou a kouskem pečiva.

Poznámka k receptu

Martin tohle jídlo vymyslel jako předkrm a podává ho zastudena. Panenka je ale skvělá i teplá, stačí ji grilovat při nižší teplotě o chvilku déle a nechat ji dojít zabalenou v alobalu.

MARINOVÁNÍ MASA 2 HODINY

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...