Panenka zabalená v těstě

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vepřové maso odblaníme a rozdělíme na 4 stejné části asi po 200 g, každou potřeme trochou oleje, osolíme a posypeme sušenou petrželkou.

Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát a rozdělíme ho na 4 stejné čtverce. Na každý čtverec položíme jeden kus ochuceného masa. Protilehlé cípy těsta přeložíme přes ochucené maso a dobře je k sobě přitiskneme, aby se těsto při pečení nerozevíralo, maso zůstalo uvnitř šťavnaté a nevysušovalo se.

Připravené balíčky potřeme na povrchu rozšlehaným vejcem a přeneseme je na plech pocákaný studenou vodou. Vložíme je do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut dozlatova. K takto
připravenému masu nemusíme již podávat přílohu, stačí zeleninová obloha.

Poznámka k receptu

Panenka zabalená v těstě je další možností, kdy i velmi libové a křehké maso zůstane šťavnaté.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...