Květákové ragú s vepřovou panenkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V hrnci přivedeme k varu asi 7 dl vody, osolíme ji a povaříme v ní 2 minuty růžičky květáku a na kostičky nakrájenou karotku. Přidáme hrášek, necháme přejít varem, slijeme přes síto do vhodné nádoby a vývar necháme vychladnout.

V kastrolu na másle zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli. Zasypeme ji moukou a při střední teplotě mícháme asi 3 minuty. Přilijeme vývar ze zeleniny, rychle rozšleháme a za stálého míchání necháme omáčku zhoustnout. Přidáme smetanu a muškátový květ a vaříme zvolna asi 20 minut.

Mezitím panenku překrojíme na polovinu a zprudka ji opečeme ze všech stran na oleji. Osolíme ji, opepříme a při střední teplotě ji ještě asi 5 minut opékáme.

Omáčku rozmixujeme, přidáme do ní zeleninu a vše nalijeme do pekáčku. Přidáme opečenou panenku, zakryjeme pokličkou, vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 20 minut. Pak maso vyjmeme, necháme zakryté alobalem na prkénku nejméně 5 minut odpočinout a teprve potom ho nakrájíme na plátky.

Zeleninu s omáčkou rozdělíme na talíře, přidáme maso a podáváme s vařenými těstovinami nebo brambory.

Poznámka k receptu

Přílohové brambory nebo těstoviny můžete uvařit téměř do měkka a dodusit je v pekáčku spolu s masem a zeleninou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...