Grilovaná panenka podle Dominika Haška

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme marinádu na maso z olivového oleje, drceného pepře a čerstvého oregana. Do této směsi naložíme očištěnou vepřovou panenku a necháme alespoň dvě hodiny odležet (lze až přes noc).

Fazolové lusky očistíme a chvilku restujeme. Potom je po sedmi kusech balíme do slaniny. Aby dobře držela, připevníme ji párátkem. Takto připravenou zeleninu pokapeme olejem a poté grilujeme.

Uleželou a voňavou vepřovou panenku nakrájíme na silnější plátky a grilujeme na rozpáleném grilu z obou stran. Maso osolíme mořskou solí podle chuti. Jako přílohu podáváme grilovanou zeleninu.

Poznámka k receptu

Je na každém, jak si své maso na grilu chce propéct:

Rare (jemně propečené, teplota středu 52 °C), zvnějšku je tmavě hnědé a vnitřek se začíná zabarvovat, ale je stále rudý.

Medium (teplota středu 60 °C), úplný střed je růžový, zbytek masa už je zcela propečen do šedohnědé barvy.

Well done (teplota středu 71 °C), maso je zcela propečeno. Šťavnatost se téměř vytratila a maso vypadá suše.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...